Een Amsterdamse plint is een subtiele manier om een mooie strakke afwerking te krijgen tussen wand en plafond. Hiermee breek je de hoek wat op. deze is op 2 manieren op uw plafond te maken. sommige kopen ze kant en klaar en plakken deze achteraf op het plafond voor het afwerken met verf uit, wij trekken deze ter plekke op uw plafond als we het plafond stukadoren. Zelf vind ik dit mooier omdat je hiermee minder/geen aanhelingen krijgt dan met geplakte lijsten.

Deze plint word ook nog wel eens de Joodse plint genoemd, dit komt uit de jaren 60’s/70’s. Toen waren de arbeidsuren van de verwerker beter te betalen dan materialen. Het was dus een beter te betalen afwerking dan “echte” sierplijsten omdat het voornamelijk tijd koste en niet heel veel materiaal.

Een andere variant is de omgekeerde Amsterdamse plint. Deze gaat van het plafond af naar beneden op de muur. Door hier weer met kleur combinaties te werken kun je wat hoogte creƫren van het plafond. Uiteraard is dat wel puur voor het zicht.