Hieronder ziet u een omgekeerde Amsterdamse plint. Vaak word deze alleen geschilderd. op een mooie stucwerk klasse 1 muur kan dat ook heel geschikt. Bij deze opdrachtgever zat er sierpleister op de muren. Dan is het niet mogelijk om een mooie strakke lijn te krijgen door de structuur van de sierpleister. In dit geval hebben we het plafond gestukadoord omdat deze scheurvorming had en meteen de omgekeerde Amsterdamse plint getrokken. Omdat wij deze zelf maken kunnen wij elke gewenste maat voor u realiseren.

omgekeerde plint

De eigenaar van deze woning wilde de hoogte van de gordijnkoof “weg laten vallen” in het plafond. Om nou het hele plafond te verlagen ging wat ver. Uiteindelijk kwam de opdrachtgever op het idee om een Amsterdamse plint op de muur te maken ter hoogte van de koof (Zie foto 2). Uiteindelijk had dit een heel gaaf effect.

Wanden moeten nog gesausd worden. Ook hier hebben wij het plafond airless gespoten. Het plafond is op moment dat ik de foto maak nog aan het drogen. Deze zal super wit en matt opdrogen met de schrobklasse 1 muurverf die wij als huismerk voeren. Door een plafond zo wit mogelijk te spuiten creƫer je zichtelijk hoogte. Zeker met de combinatie van de plint op de muur.

verlaagde amsterdamse plint