Stucwerk klasse 2 noemde men voorheen behangklaar. Dit is een afwerking die gebruikt wordt om wanden glad en vlak te maken zodat deze afgewerkt kan worden met behang of een Betonlook effect. behang klaar stucwerk is echter niet geschikt voor muurverf. Daarvoor moet je echt Stucwerk klasse 1 kiezen. Het verschil zit hem vooral in de afwerking. Bij stucwerk klasse 2 mag de oppervlakte hier en daar nog een klein krasje of aanzetje bevatten. Hier heeft de afwerking met behang of betonlook effect geen last van maar deze “schoonheids foutjes” zal je wel altijd blijven zien als je behang klaar stucwerk af werkt met bijvoorbeeld muurverf.

Voor en Na foto van stucwerk klasse 2

Hieronder ziet u een voor en na foto van behang klaar stucwerk. Het plafond moet nog geplaatst worden. De klant gaat hier zelf Agnes platen plaatsen. Op de wanden komt een glasvezel behang dat gesausd gaat worden.

Ook hier waren de wanden van de keuken niet haaks en vlak. Dit samen met de combinatie van de afgehakte wanden om het loslatende oude stucwerk te verwijderen. Zorgde ervoor dat er een behoorlijke laag gips nodig was om alles netjes uit te vullen en recht te maken. Gelukkig werd de keuken pas ingemeten nadat wij het werk afgerond hadden en kon alles gewoon op maat besteld worden.

Wanden voorbewerkt
stucwerk klasse 2 ofwel behangklaar