Om de onderkant van een trap mooi af te werken kunnen wij daar stucanet op plaatsen. Dit kunnen wij daarna afwerken met gips. Vaak gebeurd dat met een Klasse 1 afwerking. In 99 van de 100 gevallen is het het mooiste om een paardenbuik of onderkant trap af te werken met muurverf. Men noemt het een paardenbuik omdat het mooi rond glooit en dus wel wat weg heeft van een paardenbuik.

onderkant trap stukadoren
Hier ziet u een toilet dat wij “tegel klaar” hebben gestukadoord. Voor een tegelafwerking volstaat stucwerk klasse 2. Na het tegelen wilde de klant toch de trap mooi afgewerkt hebben en heeft hij ons gevraagd er een paardenbuik van te maken. Schrik niet, de druipende sporen die u op de muur ziet zijn van het water dat we gebruikt hebben om de paardenbuik af te werken en glad te maken. Nadat de paardenbuik gedroogd is kan hij afgewerkt worden met een muurverf. Dit kan zowel Airless gespoten worden als wel met de roller gesausd. Een kleine oppervlakte als deze is vaak beter om te sausen.

Als u een paardenbuik of onderkant trap gestukadoord wilt hebben moet u wel rekening houden met een wat langere droogtijd. Vaak gaat er veel materiaal op om het geheel mooi glooiend en strak te krijgen.