Stukadoren van een keuken moet secuur gebeuren. Deze wanden moeten haaks en waterpas gestukadoord worden. Hier besteden wij extra aandacht aan. Het is altijd vervelend als de keuken gesteld word door de keukenbouwer en het blijkt dat de wanden niet haaks of waterpas zijn.

Bij het stukadoren van een keuken is het van belang dat degene die de keuken opmeet voor de levering genoeg ruimte over houd om eventuele wanden die niet haaks of recht zijn wel uit te kunnen vlakken. Soms maken wij het mee dat er wanden 2a3 centimeter uitgevuld moeten worden maar de lengte van het blad dat niet toelaat. Dat is altijd vervelend. Je moet dan proberen een matig resultaat te krijgen door maar wat te smokkelen.

In dat geval zie je altijd verloop op het aanrechtblad of op de hoge kasten van boven naar beneden. In tegenstelling tot wat steeds meer verwerkers denken. Is niet alles op te lossen met een laag afwerk kit.

keukens kunnen zowel met schrobbare verf afgewerkt worden of met een betonlook afwerking zoals Pandomo.

hieronder ziet u een foto van boven af genomen. U ziet hier de winkelhaak die wij gebruiken om de hoeken na te meten waar het blad komt. In dit geval was de hoek ongeveer 2 cm over 1,5 meter uit de haak. Met onze ervaring weten wij hoe we dit soort hoeken gewoon weer netjes “in de haak” krijgen.

keuken hoek niet haaks